Windkoppel 12-14

Ben jij een fanatieke zeiler of van plan dat te worden? Dan zit je goed bij Zeilschool het Molenhuis! Je kunt hier voor je volgende CWO-diploma gaan, maar ook als beginner kun je hier goed terecht om de eerste stappen van het zeilen onder de knie te krijgen! De Windkoppel kan zeilen in een Laser Pico, Hobie Teddy, Valk of Brisling. Je gaat tijdens deze week elke dag het water op, waar je les krijgt van onze enthousiaste en goede instructeurs. In de avond gaan we natuurlijk gewoon door... met een leuke spel in het dorp of met een knallende disco eindigen we de dag!

IK WIL MEE!


-    Laser Pico, Hobie Teddy, Valk of Brisling
-    Stoer, authentiek en gezellig
-    Persoonlijke aandacht en oog voor de groep
-    Minimaal drie keer foto’s van het zeilkamp op social media
-    Weekfilmpje
-    Dagtocht 
-    Monumentale Molen
-    Variërend vaarwater 
-    Bootwissel op vrijdag
-    Familie zeilschool
-    Gegarandeerd een CWO vorderingenstaat of diploma
-    CWO gecertificeerde instructeurs

 

Windkoppel

Als windkoppel ben je al wat ouder. Het kan zijn dat je al een keer mee bent geweest op kamp, maar misschien is het wel de eerste keer! Je gaat deze week leren zeilen in de laser pico, hobie teddy, Brisling of valk.

In de ochtend staan we met z’n allen op, om de dag gezellig aan het ontbijt te beginnen! Na het ontbijt kan iedereen zich even snel omkleden op de kamer, want rond 9u gaan we al het water op! We gaan met z’n allen richting het Heegermeer, zingend de Rakken door! Eenmaal aangekomen leggen de instructeurs de baantjes uit, de zeillessen kunnen beginnen. Met voldoende pauze gaan we zo de hele ochtend door, maar wees niet bang, de instructeurs zorgen er voor dat het helemaal niet voelt als leskrijgen! Gezellig met anderen in de boot, vermaak jij je wel! We lunchen samen op de Rakkenpolle, een eiland op het Heegermeer. Is het slecht weer of koud, dan pauzeren we op de zeilschool. De kampstaf komt vanaf de Molen met een lekkere lunch hap en hebben een spel voorbereid. Een waterglijbaan op de Rakkenpolle? Hollandsche leeuwen? Niets is te gek! In de middag gaan we weer lekker zeilen. We sluiten de dag vaak af met een wedstrijd tegen alle andere boten! Dan kun je direct laten zien wat je allemaal geleerd hebt al. Terug op de kant staat de kampstaf al klaar om jullie te verwelkomen. Nu is het tijd om de boten op te ruimen en even te chillen. Je kunt buiten spelen, maar ook eventjes met de rest op de kamers zitten of naar huis bellen. Na het avondeten is er eerst een uurtje theorie, waardoor je nog beter begrijpt wat je overdag moet doen tijdens het zeilen; waarom gaat je boot bijvoorbeeld vooruit terwijl de wind schuin van voren komt? Na de theorieles begint het avondprogramma, altijd weer een verrassing! Het ene spel nóg leuker dan de vorige, denk aan: levend stratego, ter zee ter land en in de lucht of het maken van een eigen lib dub! Na het avondprogramma sluiten we de avond af met een spetterende dixo, zodat iedereen kapot van de dag naar bed kan!