Jager 14 -16 jaar

Als oudste groep zeilers op Zeilschool het Molenhuis, de jagers, vorm je deze week een hechte groep. Hier maak je vrienden voor het leven! Je maakt veel uren op het water om hard te zeilen en het volgende CWO-diploma te halen. Ook als beginnende zeiler kun je deze week juist de eerste stappen onder de knie krijgen. De boten waar we in zeilen zijn: Topaz Tres, Laser Vago, Laser Pico eenmans, Dart 16, Valk en Brisling. Jullie bedenken vaak zelf wat je ’s avond gaat doen; je kan bijvoorbeeld kunnen het dorpje bezoeken, avondzeilen, een leuk avondspel doen of een avond lang disco’en!

IK WIL MEE!

 

 

-    Topaz Tres, Laser Vago, Laser Pico eenmans, Dart 16, Valk en Brisling.
-    Oudste leeftijdsgroep op het Molenhuis
-    Persoonlijke aandacht en oog voor de groep
-    Goede combinatie tussen hard zeilen, vrije tijd en feest vieren
-    Minimaal drie keer foto’s van het zeilkamp op social media
-    Weekfilmpje
-    Dagtocht 
-    Monumentale Molen
-    Variërend vaarwater 
-    Bootwissel op vrijdag
-    Familie zeilschool
-    Vrienden voor het leven
-    Gegarandeerd een CWO vorderingenstaat of diploma
-    CWO-gecertificeerde instructeurs

 

Programma

“Een zeilweek op het Molenhuis”, door Annefloor Pluut (16 jaar)

 

“Nog voor ik de hoek om sla, hoor ik de muziek. En daar is de Molen. De boten liggen klaar, de instructeurs staan ons al op te wachten. Wat heb ik veel zin in deze week! Ik meld me aan en hoor meteen met wie ik in de boot zit. M’n spullen leg ik op één van de slaapkamers. Ik weet dan nog niet dat mijn kamergenoten en ik nog heel lang in onze groepsapp Molengrappen blijven maken. 

 

Al snel gaan we het water op. We blijven er tot het eind van de middag. Als we terugkomen gaan we gezellig met z’n allen eten en de rest van de avond doen we namenspelletjes. Daarna hebben we een knallende disco. Wel zorgen dat ik nog een beetje slaap, want de volgende dag gaan we de hele dag het water op. 

 

De daaropvolgende dagen beginnen steeds met een gezamenlijk ontbijt, dan de boten optuigen en zo snel mogelijk naar het meer. Het maakt niet uit of de zon schijnt of niet, het varen is heerlijk. Ik zit met een instructeur en drie anderen op een valk. Al na de eerste ochtend merk ik dat het varen beter gaat. Ik leer ontzettend veel, maar we hebben ook super veel lol! 

 

Tussen de middag leggen we aan op een eilandje om te lunchen. We chillen met de hele groep en de kampstaf bedenkt allerlei spellen. Als iedereen is uitgegeten en er klaar voor is, varen we door tot het eind van de middag. Terug bij het Molenhuis kunnen we even doen waar we zin in hebben. Maar na het avondeten is het tijd voor theorie. Klinkt saai, maar is het helemaal niet. Daarna doe je elke avond iets anders. De ene keer een spel, maar we zijn bijvoorbeeld ook in de avond gaan zeilen. Elke avond sluiten we af met een disco. En de laatste avond gaan we helemaal los bij de disco in Woudsend.

 

Dan breekt de zaterdag weer aan. We moeten weer naar huis. In kleine boekjes schrijven we allemaal berichtjes voor elkaar. We hebben een fantastische week gehad. Een zeilweek bij Het Molenhuis is een week van 30 nieuwe liedjes, 50 nieuwe grappen, heel veel zeilen, lekker eten, weinig stem en vooral heel veel lol met elkaar. 

 

Als m’n ouders me ophalen, laat ik ze mijn CWO-diploma zien. Nog even afscheid van iedereen nemen, en dan vertrekken we. In de auto voel ik de After Molenhuis Dip al opkomen. Die blijft nog dagen hangen. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!”