Instructeursopleiding, herfst 2016

Bij vragen kunt u mailen naar info@zeilschoolhetmolenhuis.com
Of bel gerust naar 06 460 267 15

RESERVEREN!

Instructeursopleiding, Mei & Herfst 2017

Ben jij een echte Molenhuizer? Wil jij de cursisten de leukste week van het jaar bezorgen en wil je dolgraag zeilinstructeur worden? Bij Zeilschool Het Molenhuis ben je op de perfecte plek! Staflid bij het Molenhuis is meer dan alleen een functie, je krijgt er een tweede familie bij. Samen met dit hechte team van vrienden en vriendinnen geven we kinderen jaar in jaar uit de leukste en leerzaamste week van het jaar. Ook buiten het vaarseizoen zien we elkaar veel en ondernemen we gave dingen, we organiseren genoeg borrels en feesten en gaan we samen op wintersport of een week zeilen in Griekenland! Daarnaast biedt het Molenhuis je vier trainingsweekenden per jaar aan, dit zijn gratis weekenden waar de gehele staf van het Molenhuis zijn eigen vaardigheid op niveau houdt.

 

Eigenvaardigheid CWO IV

De instructeursopleiding van het Molenhuis duurt negen dagen. De opleiding tot zeilinstructeur start met een kennismakingsdag, waarbij we kijken naar je zeilniveau, maar ook naar je sociale capaciteiten. Na deze kennismaking vindt er een selectie plaats waarin instapniveau, inzicht, leercurve en sociale vaardigheden de doorslag geven. 

 

De instructeursopleiding van zeilschool Het Molenhuis wordt gegeven door onze beste trainers, denk hierbij aan wedstrijdzeilers en/of instructeurs die al vele jaren ervaring hebben. Samen met het allerbeste materiaal creëren we de allerbeste leeromgeving voor jou! Gedurende de instructeursopleiding train je acht dagen lang samen met een trainer aan je eigen vaardigheid, zowel op praktisch als op theoretisch vlak. De opleiding zal qua zeilen een stuk serieuzer zijn dan wat je van de zomerweken gewend bent, dit om je zo goed mogelijk op je instructeursschap voor te bereiden. In de avonden wordt er dan ook geleerd voor het theorie-examen welke je samen met het praktijkexamen moet halen om instructeur te worden. Doel van de opleiding is dan ook het behalen van je eigenvaardigheid CWO IV, zowel de praktijk als de theorie. Alle trainingen en theorie blokken worden aangeboden door CWO- gecertificeerde trainers die van het hoogste niveau zijn.

 

Didactische/ Methodische opleiding

Na het behalen van je eigen vaardigheid op de opleiding krijgt elk instructeur een didactische/ methodische opleiding van twee dagen die later in het jaar zal plaatsvinden tijdens een weekend. In dit weekend staat het leren lesgeven centraal. Lokale Friese kinderen komen gezellig een weekend zeilen en alle nieuwe instructeurs leren lesgeven onder begeleiding van een persoonlijke ervaren begeleider. Als de kinderen ’s avonds naar huis gaan staan er in de avonduren workshops klaar, oftewel een zeer leerzaam weekend waarin alle facetten en beginselen van de zeilschool aan bod komen. 

Tijdens dit weekend zullen we weer kijken naar jouw vaardigheden, als zeilschool is dit ons laatste selectie moment voordat we jou definitief laten toetreden tot onze hechte zeilschool familie. Nu komt het instructeursprofiel meer aan te orde: hoe ga je om met groepen kinderen? Ben je communicatief handig? Wat zijn je organisatorische skills en hoe zet je deze in? Zo zijn er nog veel meer vragen waar we jou bij gaan helpen.

 

Wil jij je opgedane kennis en ervaring met zeilen overbrengen op kinderen? Wil jij cursisten de leukste week van het jaar geven? Word jij in het kalenderjaar 2017 minimaal 17 of ben je dat al? Dan is de Molenhuis familie jouw nieuwe tweede thuis! 

 

RESERVEREN!