Accommodatie

  • Rijksmonument uit 1719 "Houtzagerij de Jager"
  • Monumentaal pand
  • Zeilschool in Friesland
  • Twee, vier, zes of acht persoons slaapkamers 
  • Voldoende en luxe sanitair
  • Ruim eigen buitenterrein 
  • Gratis Wifi op de zeilschool

 

IK WIL MEE!

 

Slaapkamer

De zeilschool bestaat uit een groot pand en zeven kleinere huizen, deze worden de Gloppe genoemd. De Gloppe dienden vroeger voor de molenaar en zijn knechten. Sinds die tijd is er een hoop verbouwd en gerenoveerd waardoor het molenhuis nu een grote zeilschool in Friesland is die plaats biedt aan 90 cursisten per week, verdeeld over 19 slaapkamers. Elke slaapkamer heeft zijn eigen wasbak en is in het bezit van goede bedden. 

 


Eetzaal

De zeilschool heeft drie verschillende eetzalen om iedereen zijn of haar eigen plekje te kunnen bieden tijdens het ontbijt, lunch en avondeten. Het Molenhuis streeft ernaar om cursisten te laten eten met zijn of haar leeftijdsgenootjes. De verschillende eetzalen zijn daarom een zeer fijne bijkomstigheid voor de vier leeftijdsgroepen die we hebben, daardoor heeft iedereen zijn eigen plek en ontstaat er een huiselijke familie sfeer. Een zeilkamp afgepast aan je leeftijd is daarmee gegarandeerd!


Woonzolder

Naast de slaapkamers en gerenoveerde sanitaire ruimtes heeft het molenhuis ook een viertal gemeenschappelijke plekken, ook wel ‘grote bakken’ genoemd. Deze ruimtes worden ingezet voor theorielessen en avondprogramma’s van onze zeilkampen. De dag sluiten we af met een knallende disco op onze prachtige woonzolder die door iedereen als de huiskamer van de zeilschool wordt gezien. Het de ruimtes van het Molenhuis zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is tijdens je zeilkamp.

 

 
Vaarwater

Het Molenhuiis is een zeilschool in Friesland, de centrale ligging van Woudsend geeft het voordeel om elke dag opnieuw te kunnen bepalen waar we gaan zeilen. De jongste leeftijd, 7 tot 10 jaar ook wel de Bonkelaar genoemd, vaart voornamelijk op het zeer beschutte meertje genaamd ‘Noorder Ee’. Dit door riet omringde meertje zorgt voor een veilig gevoel bij de jongste cursisten, een vereiste om als beginnende zeiler zo goed mogelijk zeilles te kunnen krijgen en te kunnen genieten van het zeilkamp. De instructeurs geven hier vaak les vanaf een vlot, die je ook kan gebruiken om even op te chillen tussen het zeilen door. Onze bootjes kunnen hier ’s nachts veilig blijven liggen, zodat op- en aftuigen zo min mogelijk tijd kost.